Close
Login to Your Account
Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Posts
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Lightbulb SOLUTION, Sudden Non-Error Code Shut-Down, Stratasys Dimension 768 BST

    A SOLUTION FOR SUDDEN MID-PRINT SHUT-DOWNS. Stratasys Dimension BST 768

    Acquiring a BST 768 half a year ago, I had put up with an odd "tick" from my machine. During printing of any size of part, my machine would occasionally, and abruptly stop printing mid-print and display "shutting down."

    Being fed up with this (now 6 months later) I decided to pull out the power distribution board (PDB). It looked fine. After the electrical engineer at work pointed out the test pins I didn't see at first, I reassembled the board to the harness cables and further went my deductions. Turns out the head thermocouple alarm was going off. I pulled out the TC Amp board (images below) and had a look. Aha! Corroded thermocouple contacts giving a false high resistance reading to the TC Amp board to the PDB. A little contact cleaner w/ a pipe cleaner, re-assembling of components, a few test prints, and voilą!

    Yes, I should have started with the test pins once I didn't see an error code, but nevertheless my problem has been solved. I hope this helps anyone in the same disposition!

    IMG_20190228_174424.jpg
    IMG_20190228_174728.jpg


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 07-02-2018, 04:36 PM
  2. NEED HELP Dimension SST 768, Error Code 14, 117
    By coolrthancoolio in forum Stratasys
    Replies: 0
    Last Post: 12-14-2017, 01:57 PM
  3. Dimension BST error code knowledge
    By society in forum Stratasys
    Replies: 4
    Last Post: 11-29-2016, 10:24 AM
  4. NEED HELP Stratasys Dimension SST 1200es : Error Code 14, 60
    By edt in forum Beginners (New to 3D Printing)
    Replies: 2
    Last Post: 09-25-2015, 01:34 AM
  5. NEED HELP Dimension SST 1200ES Error Code 14, 133
    By qtidesign in forum Stratasys
    Replies: 2
    Last Post: 09-23-2015, 08:44 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •