Close
Login to Your Account
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 40 of 40
  1. #31
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Posts
    17
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by Relaxibus View Post
    Hi Folks!

    Catalyst is goimng to be EOL and subsitutued with GrabCAD. The funny part is that in GrabCAD you will be also have Insight!! You can open it from the Menu "App". So I think the next thing to do is to make GrabCAD-Insight to work with our Dimension Printers ;-)
    I'm fairly certain GrabCAD-Print already works with Dimension printers. Am I missing something or maybe misunderstood your comment? I haven't used GrabCAD with my Dimension yet, but I went through parts of the setup documentation and Dimension printers were fully supported from what I recall, in fact Dimension printers were more supported at this point than Fortus printers (again, if I recall correctly!).

  2. #32
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Posts
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Newbie here. Thanks to the original poster for this information.

    In reply to @Blow454, GrabCad does indeed work for Dimension printers. The issue is that it seems present the same features as Catalyst 4.5 did; two different layer heights, no control of tool paths, and most importantly, little control of supports. I really want to have control of the supports because I am using a 768 in my STEM class and I cannot find a cheap source for the soluble support material.

    With that said, has anyone been able to modify the Insight 11.7 (the one that installs with GrabCad Print) software to work with the Dimension printers? I got it to work with version 10, but not with the latest version of Insight. Copying the file and the models directory does not result in the Dimension printers showing up in the available modelers list.

    For those interested, GrabCad Print installs Insight in a hidden directory in the User directory of the hard drive. C:\Users\<username>\AppData\Local\Programs\Stratas ys\InsightCore\

  3. #33
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Posts
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by Blown454 View Post
    I'm fairly certain GrabCAD-Print already works with Dimension printers. Am I missing something or maybe misunderstood your comment? I haven't used GrabCAD with my Dimension yet, but I went through parts of the setup documentation and Dimension printers were fully supported from what I recall, in fact Dimension printers were more supported at this point than Fortus printers (again, if I recall correctly!).
    I think they are referring to the Insight version which comes bundled with the GrabCAD Print. It does not support the Dimension printers. The fix mentioned in this thread also does not work for this version of Insight (at least I did not know how to make it work).

  4. #34
    Join Date
    May 2017
    Location
    Posts
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Just confirming that this workaround does not work on versions of Insight after 11.0.

  5. #35
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Seattle
    Posts
    21
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ^^^
    Which latest version of Insight will work with the SST 768? 11.0?

  6. #36
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Seattle
    Posts
    21
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Excellent. I will try this out.

  7. #37
    Join Date
    May 2019
    Location
    Posts
    17
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Does Dimension SST 768 work with Insight 11.00?
    Has anyone successfully used the method described in this post for Dimension SST 768 and Insight 11.00?

  8. #38
    Join Date
    May 2020
    Location
    Posts
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Getting Insight to work with a Dimension Printer

    Quote Originally Posted by niles View Post
    Does Dimension SST 768 work with Insight 11.00?
    Has anyone successfully used the method described in this post for Dimension SST 768 and Insight 11.00?
    I recently purchased a Stratasys Dimension 1200 with only 535 build hours on it. I started by installing the new GrabCad software but quickly learned they have de-featured the software for Dimension printers. I installed Insight 10.6 but when I tried to run it, it launched Insight 14.something. I then renamed the folder for the newer version of Insight and then I could open version 10.6. But when I do this the list of printers still does not list the Dimension.

    I also don't know where to find the Catalyst version that is supposed to work with my Dimension.

    Wondering if anyone knows what I need to do in order to get things up and running. I can print with GrabCad, but the control options are very limited.

    Thank you!

  9. #39
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Süd-Deutschland
    Posts
    91
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    WOW nice, 535 hours is tremendous.

    You need to add/replace the modelerSetup.tcl and the \modelers\Folder from CatEX to Insight.
    CatEx 4.4 can you find here: CatalystEX installieren - Happylab
    CatEx 4.5 here: https://my.stratasys.com/sitecore/ap...7-d04a8d28b0b4
    Refill gewuenscht? PM auch gerne auf Deutsch!
    Printer: Stratasys Dimension sst 1200es | HP Designjet 3D (aka Stratasys uPrint)
    Refill-Systems: RPi 3 B & Arduino UNO clone

  10. #40
    Join Date
    May 2020
    Location
    Posts
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by akb View Post
    WOW nice, 535 hours is tremendous.

    You need to add/replace the modelerSetup.tcl and the \modelers\Folder from CatEX to Insight.
    CatEx 4.4 can you find here: CatalystEX installieren - Happylab
    CatEx 4.5 here: https://my.stratasys.com/sitecore/ap...7-d04a8d28b0b4
    Thank you!
    I think I have it figured out. Now I just need to learn how to run the software.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 3d Models - Search Engine
    By aipos3d in forum Websites Links and Videos
    Replies: 2
    Last Post: 02-27-2017, 04:10 AM
  2. Dimension sst768 to Dimension Elite 768 conversion
    By drumguy560 in forum Stratasys
    Replies: 8
    Last Post: 03-05-2016, 08:41 PM
  3. insight software doesn't show Fortus 250 MC
    By bstandor in forum Stratasys
    Replies: 2
    Last Post: 01-17-2016, 08:01 AM
  4. News A Brief Insight into Powder 3D Printing Post Processing
    By 3DPFadmin in forum Manufacturer News & Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 05-10-2014, 08:30 PM
  5. models done by nick.21.81
    By nick.21.81 in forum 3D Models & Print Gallery
    Replies: 5
    Last Post: 03-06-2014, 07:03 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •